Huishoudelijk reglement

We hebben een aantal huisregels om de les voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken:

 1. Kom op tijd. Het is belangrijk dat je minimaal 5 minuten voor het begin van de les aanwezig bent, zodat de les op tijd en ongestoord kan beginnen.
 2. Als je binnenkomt terwijl er nog een andere les bezig is, ga je rustig aan de zijkant van de zaal staan of zitten en zorg je dat de groep voor je niet gestoord wordt.
 3. In principe wordt er tijdens de training een dobok (Taekwon-Do pak) gedragen.
 4. Taekwon-Do is een contactsport, dus hygiëne is belangrijk. Zorg dat je naar de training komt met een schone dobok, dat je voeten schoon zijn en je nagels geknipt.
 5. Het dragen van sieraden is tijdens de les niet toegestaan. De cursist is hiervoor zelf verantwoordelijk.
 6. Voordat de les begint, geef je een hand of high-five aan je leraar en laat je weten dat je er bent. Dit is wel zo beleefd naar de leraar en dan weten wij hoeveel leerlingen er zijn.
 7. Tijdens de les is het belangrijk om naar de leraar te luisteren en op te letten. Zo voorkom je onrust voor jezelf en voor anderen. Als de groep wordt opgesplitst voor een opdracht, krijg je duidelijk te horen wie jouw leraar op dat moment is.
 8. Als je tijdens de les een vraag hebt, steek dan je hand op en wacht tot je de beurt krijgt.
 9. Het is tijdens de les niet de bedoeling dat leerlingen aan elkaar zitten en/of met elkaar stoeien, tenzij dit de opdracht is. Tijdens de uitleg let je op en blijf je van elkaar af.
 10. Loop tijdens de les niet zomaar de zaal uit. Vraag dit altijd even aan de leraar, zodat deze weet dat je weg bent.
 11. Behandel iedereen netjes en met respect. Niet alleen de leraar, maar ook je medeleerlingen.
 12. Bij de les is publiek toegestaan, maar het publiek mag de leerlingen niet afleiden of zich met de les bemoeien. Op verzoek van de leraar mogen ouders wel helpen hun kind op te vangen in specifieke situaties.
 13. Veel van wat er in de les wordt behandeld is bedoeld om jezelf te kunnen verdedigen. Je mag Taekwon-Do niet tegen anderen gebruiken, tenzij je jezelf moet verdedigen.