De wereld van..

Taekwon-Do is een Koreaanse zelfverdedigingskunst die is ontwikkeld door Generaal Choi Hong Hi. De naam Taekwon-Do is de combinatie van drie Koreaanse woorden: Tae en Kwon verwijzen naar het fysieke deel van deze martial art en Do staat voor de mentale groei die door Taekwon-Do doorgemaakt kan worden. Het streepje ertussen geeft aan dat deze twee voor Taekwon-Do even belangrijk zijn.  

Tae - Sin-im

Tae

Tae is het Koreaanse woord voor voet. Taekwon-Do staat bekend om het hoge niveau van traptechnieken die hun oorsprong vinden in de Koreaanse martial art Taekkyon.

Kwon - Sin-im

Kwon

Kwon is het Koreaanse woord voor vuist en verwijst naar alle handtechnieken die we binnen Taekwon-Do kennen. De handtechnieken vertonen grote overeenkomsten met het Japanse Karate, waarop Taekwon-Do is geïnspireerd.

Do - Sin-im

Do

Do is het Koreaanse woord voor weg. Het verwijst naar de weg die een Taekwon-Do leerling aflegt en de mentale groei die daarbij wordt doorgemaakt. Binnen Taekwon-Do draait het niet alleen om de (wedstrijd)sport, maar ook om de ontwikkeling van jou als mens. Daarom werken we in de les ook aan doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en andere persoonlijke eigenschappen.